top of page
Etsi
  • TarjaK

Vastuullista ihmisten johtamista tarvitaan juuri nyt

Päivitetty: 1. heinäk. 2020

Koronan tuoma epävarmuus aiheuttaa monenlaisia tunteita, haasteita ja vaikutuksia. Nämä näkyvät voimakkaasti työssä, työnteon käytänteissä ja omassa elämässä.


Kirjoittaja on Tarja Eloranta, joka on työyhteisöjen ja esimiestyön kehittäjä. Hänen erityisosaamistaan ovat digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen liiketoiminnassa, tiedolla johtaminen ja organisaation aineettoman pääoman johtaminen.


Kuva Johnny Cohen, Unsplash
Arvojen mukainen toiminta testataan kriisitilanteissa.
Epäusko, pelko, asian kieltäminen ja epävarmuus vaikuttavat toimintaamme ja käyttäytymiseemme.

Siirtyminen etätyöhön ei välttämättä ole niin helppoa kaikille. Kuuntelin, miten haastavaa osalle etätyöntekijöistä on ollut viime päivinä tehdä etätöitä kotona. Verkon kapasiteetti ei riittänyt, työntekijöiltä rajoitettiin toimintamahdollisuuksia, järjestelmäosaaminen tai ymmärrys miten toimia ei ollut riittävää. Samalla nousee huoli ja stressi tekemättömistä töistä, deadlineista, eikä itse tilanne ole helppo ajatellen epävarmuutta ja turvallisuuden tunteen katoamista omasta lähipiiristä ja taudin kulusta.


Epävarmuutta lisää huoli perheestä, lapsista ja iäkkäistä vanhemmista, miten saa arjen toimimaan. Liikkuminen, ruokahankinnat, koulunkäynnin järjestäminen tai lasten toiminnan rajoittaminen ovat uusia asioita, jotka vaativat pohdintaa. Monen arki on siis muuttunut monella tavalla.

Kuva: Annie Spratt/Unsplash
Arvojen mukainen toiminta testataan kriisitilanteissa.

Koronan tuoma epävarmuus ja taudin rajoittamiseen liittyvät toimet vaikuttavat meihin ihmisiin. Epäusko, pelko, asian kieltäminen ja epävarmuus vaikuttavat toimintaamme ja käyttäytymiseemme. Tämä voi näkyä stressitason nousuina monella tavalla.


Tärkeää on saada faktatietoa tilanteesta, rauhoittaa, tukea ja antaa myötätuntoa joukoillesi. Arvojen mukainen toiminta testataan kriisitilanteissa. Ihmiset muistavat tukesi, arvostuksesi vaikeassa tilanteessa. Se kantaa tulevaisuudessa pitkälle.


Esimiehenä huolehdi myös omasta jaksamisestasi. Jos tuntuu, että kaipaat sparrausta, mitä tehdä, miten edetä. Ota yhteyttä, mietitään yhdessä. Tuemme sinua matkalla.


HRM WIZ, Tarja, Tarja ja Kati

44 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page